5 steg till en bättre hemsida med en webbyrå

För att en hemsida ska vara riktigt bra behöver den vara både snabb, funktionell och snygg. Har man rätt kunskaper kan man förmodligen fixa en hel del på egen hand och i annat fall kan man istället ta hjälp av en webbyrå. Oavsett får en bättre hemsida fler besökare och chansen är stor att man ökar sin försäljning eller skaffar sig nya kunder, så det kan vara väl värt att investera både tid och pengar.

 

Gör den funktionell och användarvänlig

På en funktionell och användarvänlig hemsida ska besökaren snabbt och enkelt kunna hitta det han eller hon letar efter. Menyerna bör vara enkla att använda och inte innehålla allt för många underkategorier, eftersom det i många fall kan uppfattas som rörigt snarare än organiserat. Se även till att annan information, så som kontaktuppgifter, är lätta att hitta.

 

Snygg design

En bra hemsida ska inte bara vara funktionell, den ska vara snygg också. Här gäller det att man hittar en bra balans så att det varken blir för mycket eller för lite av det goda. Skapa en stilren design som inte känns plottrig eller steril, välj lagom många bilder och se till att knappar, teman och allt annat smälter ihop på ett snyggt sätt.

 

Snabb laddning

En långsam sida tappar besökare. Statistik visar att hela 53% av besökarna väljer att lämna webbsidan om det dröjer längre än 3 sekunder innan den laddat färdigt. Det är alltså fler än hälften av alla som kommer på besök och det kan vara klokt att ta tag i om man har det problemet. Här kan man få bra hjälp från en webbyrå om man har svårt att lokalisera vad felet är på egen hand.

 

Uppdatera ofta

En annan viktig del för att få en bättre hemsida är att den information som finns ska vara både relevant och korrekt. Se till att det syns att någon är aktiv på sidan och fyll på med uppdateringar så som nyheter eller annat som kan vara intressant för besökarna. En hemsida som inte uppdateras drar inte till sig särskilt många besökare så fundera på vad det är du vill förmedla och utgå sedan ifrån det.

 

Ta hjälp av en webbyrå

Känns tidigare punkter överväldigande? Att ha en hemsida kräver också en hel del jobb och har man inte tillräckligt mycket tid eller kunskaper kan det kännas som ett nödvändigt ont. Vill man ha en bra hemsida men inte kan eller vill göra jobbet själv är det enklast att anlita en webbyrå. Det finns mängder att välja bland och dom har stora kunskaper kring hur man bygger en bra sida som är funktionell, användarvänlig, snygg och snabb. Allt man behöver för att locka användare och troligtvis också öka sin omsättning.

 

Vare sig man jobbar med sin hemsida helt på egen hand eller om man väljer att leja bort jobbet till en webbyrå så kommer det löna sig i det långa loppet. Besökarna avgör snabbt vad som är en bra sida och inte och dom allra flesta stannar kvar längre om den fungerar bra och är snyggt men enkelt utformad.