Hyra eller köpa flyttkartongerna?

Har du sparat flyttkartongerna från föregående flytt eller behövs det nya nu när flyttlasset ännu en gång ska köras vidare? Fundera på om det är bäst att hyra eller köpa dem. Att hyra är både bättre för miljön och ekonomin. Men detta enbart om man inte räknar med att sälja vidare dem. Köper man nya kartonger och är försiktig med dem går de ofta att säja vidare för halva priset. Då är det inte säkert att hyra är så mycket billigare.

Fördelen att hyra flyttkartonger handlar främst om smidigheten. Du får de allra bästa kartongerna på marknaden då dessa generellt hyrs ut av en flyttfirma eller ett städbolag som använder dessa kartonger i deras arbete. Dessutom behöver du inte lägga ner tid på att sälja dem vidare om du köper in dem.

Här kan hyra flyttkartonger

Vill du hyra flyttkartonger är det främst en flyttfirma du ska vända dig till. En del väljer att enbart hyra ut om man även anlitar samma flyttfirma till flytthjälp. Andra erbjuder uthyrning av kartonger även om man inte anlitar dem för andra tjänster.

Det finns även städföretag som hyr ut flyttkartonger men det är då främst de städbolag som riktat in sig på flyttstädningar och även delvis agerar flyttfirma (även om det inte är dess primära tjänst).

Det finns även webbplatser där man som privatperson kan hyra ut och hyra saker för att därigenom tjäna pengar. Här kan man hyra allt från hammare och slagborrmaskin till just flyttkartonger. Det är troligtvis det billigaste sättet att hyra kartongerna men då är det inte lika säkert att man får samma kvalité som om man hyr hos en flyttfirma.

Vill du hyra miljövänliga flyttkartonger så finns även detta. Kartonger som kan användas hundratals gånger utan att de slits sönder och behöver slängas bort. Det finns nämligen företag som hyr ut flyttkartonger i hårdplast. Smidig lösning då man aldrig behöver oroa sig för att kartongen ska vika sig eller gå sönder om den får vatten på sig. Lite dyrare att hyra men både bättre för miljön och säkrare att frakta i.

Här kan du köpa flyttkartonger

Flyttkartonger kan köpas hos stora möbelåterförsäljare, stormarknader och butiker som säljer ”allt inom hemmet”. De hittas även mycket ofta på byggmarknader som vänder sig mot privatpersoner.

Prismässigt är det en viss skillnad men det är framförallt när det kommer till kvalité som det skiljer sig. Läs på i olika tester och välj de som fått höga betyg i hållbarhet.